dilluns, 8 de juny del 2009

Tapetes vegetarianes



Fa dies que em ronda pel cap fer algun pastís, però encara no tinc del tot decidit quina mena de pastís fer, i em fan falta alguns ingredients.

El divendres passat em vaig llevar prou d'hora a dos quarts de nou ja havia esmorzat, i resulta que cap allà les dotze, la panxa em va començar a fer un "rau-rau" i no em podia resistir a agafar un tall de fuet o formatge per picar... però no recordava que encara no puc!

Tenia la nevera oberta i la panxa no callava! I allà estaven el senyor espetec i el seu amic curat d'ovella xiuxiuejant "menja'm.... meeenja'm!!!!"
Però últimament em sobren les verdures a la nevera, i allà al costat de la temptació hi tenia escalivada i un pot de bonítol.

Vaig agafar una torradeta d'arròs integral, i m'hi vaig posar una mica de bonítol (en pot de vidre) unes arbequines trossejades i per sobre el pebrot i l'esbergínia escalivats, i unes gotes d'oli d'oliva, boníisim!!!

Una tapa realment deliciosa i que no té res a envejar al pa amb formatge i pernil... al contrari, que està completament lliure de greixos saturats i la preparació és ràpida i senzilla.

Pels qui feu dietes (ja sigui pel colesterol o d'aprimar) aconsello tenir sempre a la nevera una mica de pebrot i esbergínia escalivats, ja que és un complement perfecte per a gran varietat de plats (amanides, torradetes, amb ensaladilla russa...) i és molt senzill de fer.

A més a més també podeu fer paté d'escalivada (recepta extreta d'internet boníssim)



Ingredients:


-1 pebrot vermell escalivat
-1 esbergínia escalivada
-1 ceba escalivada
-3 0 4 nous

Preparació:
-Pelar el pebrot i l'esbergínia
-Abocar-ho al pot on es triturarà juntament amb la ceba i les nous, si es vol es pot corregir de sal.


Una altra recepta tipus paté per picar molt i molt bona és la que em van comentar la setmana passada a a la botiga on compro les herbes i altres complements vegetarians...

Ingredients:

-1 alvocat
-10 olives negres (si pot ser de les d’Aragó)
-1 o 2 dents d’all
-1 culleradeta de tahine
-oli d'oliva

Preparació
:

-Es tritura tot fins que quedi una textura semblant a la del paté, si es vol es pot corregir de sal.


Podeu preparar un sopar a base d'aquests patés vegetarians, amb una amanida verda i una mica d'humus per acompanyar, tindreu un sopar lleuger i molt fàcil de preparar.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada