dilluns, 15 de juny del 2009

Pa de pessic de taronja cobert de xocolata

Per fi m'he animat a fer un pastís!!!
Tenia un parell de motlles de silicona per estrenar i unes taronges que estaven força madures i he decidit fer un pa de pessic amb taronges i el resultat... immillorable!!!
Ara potser em faltarà perfeccionar una mica més la presentació per millorar les fotos dels plats, però tot arribarà! De moment aquí deixo la recepta que no és poc.


Pa de pessic de taronja cobert de xocolata

Ingredients:

-1 taronja amb pell ben rentada
-250 gr de sucre.
-2 rovells d’ou i un ou sencer
-2 clares d'ou
-100 gr de mantega estovada
-1 iogurt blanc
-220 gr de farina integral de blat
-2 culleradetes i mitja de llevat en pols
-Cobertura de xocolata per postres
-Un pessic de sal





Preparació:

-Es tritura la taronja a trossos (amb pell inclosa), els ous i el sucre fins a obtenir una textura semblant a la d’un batut
-S’afegeix el iogurt i la mantega i es lliga bé.
-Es munten les clares a punt de neu i s'inclouen a la barreja.
-Finalment s’introdueix la farina poc a poc, el llevat i la sal
-No omplir el motllo més de la meitat de la seva capacitat ja que el llevat farà que augmenti la mida i podria vessar
-Es pot tirar per sobre una mica de sucre per a que quedi com una costra per sobre més dolça
-S’introdueix al forn preescalfat i es forneja uns 30 minuts a 180º
-Finalment es cobreix amb xocolata de cobertura (desfet a la cassola amb una mica de mantega) i es pot decorar amb unes rodanxes de taronja confitada.
-Una altra opció és tallar-lo per la meitat i posar-hi nocilla casolana ( a sota explico com fer-la ) o amb melmelada de taronja, bé hi ha moltíssimes combinacions i com la base és boníssima el resultat és excel·lent!!!


Per fer la nocilla casolana es necessita:

-100 gr de xocolata. (fondant o qualsevol altre)
-100 gr d'avellanes torrades (sense sal) i sense pell
-100 gr de llet de soja (o de vaca)
-50 gr de sucre de canya integral
-40 gr de mantega


Preparació:

-Es trosseja el xocolata i les avellanes en trossets ben petits (per les avellanes amb l'ajuda d'un morter)
-Es posen tots els ingredients a foc lent per a que es vagi fonent tot, vigilant que no arribi mai a bullir. En només uns minuts ja estarà llesta per guardar en un potet petit i deixar que es refredi abans de desar-la a la nevera.
-Amb aquests ingredients surten 2 potets de 100gr cadascun.
((Extret del blog alternativo))

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada