divendres, 19 de juny del 2009

COULANT DE XOCOLATA NEGRA



Avui he fet Coulants de xocolata negra, quina delícia!!! I m'han sortit de meravella, d'aquí dues setmanes intentaré fer-los de xocolata blanca, espero que em surtin igual de bons com aquest.


Coulant de xocolata (per a 10 coulants - depèn de la mida dels motlles jo els he fet en un motlle de silicona apte per a fer magdalenes o en aquest cas coulants si els feu en una altra mena de motlle no us descuideu d'engreixar-los amb mantega per a que els coulants no se us enganxin!)



Ingredients:

Per al cor:
- 300 g de xocolata de cobertura
- 80 ml de crema de llet (35% mg)
-Sucre en pols

Per al cos:
- 200 g de xocolata (74%)
- 50 g de cacau en pols
- 6 clares d'ou
- 120 g de sucre en pols
-Un polsim de vainilla en pols
- 6 rovells d'ou
- 80 ml de nata (35 mg)
-1 cullerada de farina

Preparació:

1. Per fer el cor del coulant, es comença per desfer la xocolata negra en una cassola.
2. Quan estigui desfeta s'hi va abocant el sucre en pols i la nata líquida, a poc a poc, sense deixar de remenar.
3. Es posa la barreja en un recipient que pugui anar a la nevera i es deixa refredar fins que s'endureixi.

4. Per al cos del coulant, s'escalfen els 200 gr de xocolata en una cassola.
5. Mentrestant es van muntant les clares, abans que arribin al punt de neu s'hi va abocant el sucre en pols, sense parar de batre, i un cop tinguem la barreja a punt de neu es reserva a la nevera.
6. Mentrestant es treu la xocolata de la cassola i en un bol s'hi barreja el cacau en pols, un polsim de vainilla en pols i la nata fins que quedi una massa homogènia.
7. S'incorporen, d'un en un, els rovells d'ou a la barreja sense parar de remenar.
8. S'hi afegeixen, a poc a poc, les clares muntades a la barreja fins a obtenir una textura de mousse. Afegim també la farina i remenem bé fins que no quedin grumolls.
9. S'agafa la xocolata que havíem guardat a la nevera i amb un estri de treure boles es treuen 10 boles iguals, que seran els cors dels coulants. Es reserven a la nevera.
10. S'escalfa el forn a 240º
11. Es comencen a omplir els motlles amb una mica de la mousse de la base i després es col·loca un cor de coulant per cada motlle i s'hi torna a abocar una mica més de mousse.
12. S'introdueix la safata amb els coulants al forn entre 8 i 10 minuts, a 240ºC i es retira del forn, es desmotllen i ja estan a punt per servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada