dijous, 28 de maig del 2009

Sopa de miso amb mill i verduretes


Avui he estat improvitzant a la cuina i m'he atrevit a fer una sopeta de miso, amb un estil molt propi, he fet algunes variacions de la recepta original però m'ha quedat molt bona així que per això vull compartir-la amb vosaltres.

He estat mirant algunes webs de receptes d'aquesta deliciosa sopa que fan els japonesos i ells hi tiren caldo de bonítol, però jo no en tenia, però tenia congelat una mica de caldo de rap que vaig fer la setmana passada, tampoc tenia wakame (una alga) ni tofu!!! però bé tenia el miso i algunes verduretes a la nevera. Quan tingui tots els ingredients m'atreviré a fer l'autèntica sopa de miso, mentrestant...

Aquí va la meva aportació particular a la sopeta de miso!!


Ingredients:

-1litre de caldo de rap
-80gr. de miso de civada
-1 esbergínia petita
-1 trosset de porro
-1 tomàquet ratllat
-1 ceba petita
-1 tasseta de mill (mijo)
-sal


Preparació:

-Es van tallat les verdures a trossets petits i es posen a potxar en una paella amb una mica d'oli d'oliva durant uns 40min aprox. a foc molt lent
-Es posa el caldo de rap a bullir
-Un cop el caldo hagi arrencat el bull s'hi tira el miso (uns 80gr. aprox.) s'abaixa a foc lent i es va remenant.
-Un cop fetes les verdures s'aboquen al caldo
-S'apuja el foc i quan hagi arrencat el bull de nou s'hi tira el mill (una tasseta)
-Es deixa bullir uns 5 min. a foc viu i es rectifica de sal
-S'apaga el foc i ja es pot emplatar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada