Ingredients:
-1kg de seitó fresc
-750 ml de vinagre de vi blanc
-1 manat de julivert
-4 dents d'all
-Oli d'oliva
-Sal
-Suc d'una llimona
Preparació:
-Es neteja el seitó, s'obre pel mig i se li treu l'espina
-Rentar-los amb una mica d'aigua per acabar de netejar-los
-Es col·loquen en una safata, es salen i s'hi tira el suc de la llimona per sobre i el vinagre de manera que quedin ben coberts de vinagre
-Es deixen macerar en vinagre mínim 12 hores i després a la nevera fins que quedin ben blanquets
-Després s'esbandeixen una mica i es col·loquen ben col·locats, plans i arrenglerats en una plata
-Es piquen els alls i el julivert i es tiren pel damunt
-Després, s'hi tira un bon raig d'oli, que els cobreixi
-Es posen a la nevera i l'endemà ja es poden menjar.
-Convé treure'ls una estona abans de la nevera, per a què l'oli es desgeli.
-Es pot servir acompanyat d'una mica de pa i olives (opcional)
Nota: Cal congelar prèviament el seitó, es pot fer abans de netejar-lo o un cop netejat el peix, és molt important aquesta pràctica ja que així previndrem el risc de contraure anisakis.
.
hola, maria lluna!
ResponEliminaa través del comptador de visites del meu bloc he descobert el teu i m'ha fet molta il·lusió assistir al naixement d'un nou lloc dedicat a la cuina, i ser a més el primer que et deixa un comentari.
a part d'encoratjr-te a tirar endavant el bloc, perquè segur que et donarà moltes satisfaccions, volia agrair-te també que m'hagis enllaçat a la teva pàgina.
molta sort i fins aviat!