dissabte, 23 de maig del 2009

Empanades de l'hort

Estrenaré aquest nou bloc amb una recepta molt senzilla que he fet avui mateix per dinar.

Empanades de l'hort. N'he fet de dues menes, unes farcides amb espinacs i humus i les altres amb esbergínia i mozzarella.


Amb espinacs i humus:

Ingredients:
-8 discos per fer empanades
-100gr. d'espinacs de l'hort bullits i escorreguts.
-8 cullerades soperes d'humus.
-1 ceba petita
-panses moscatell
-pinyons
-1 ou batut

Per fer l'humus necessitem:
-1 pot de cigrons (o si ho preferiu 200gr de cigrons bullits)
-2 dents d'all
-1 cullerada de tahine (si no en teniu podeu posar-hi una cullerada de mostassa dijon)
-el suc d'una llimona
-1/2 got d'oli d'oliva
-sal, pebre negre i pebre vermell dolç
-1 got d'aigua mineral (al gust segons com us agradi d'espès)
Es posen tots els ingredients en un recipient i ho tritureu fins que quedi una salseta lligada.


Preparació:
-En una paella mitjaneta es sofregeix la ceba tallada ben fineta.
-A continuació s'hi tiren els espinacs ben escorreguts, remoure uns 5 min.
-Per últim s'hi tiren les panses i els pinyons i se salteja tot junt un parell de minuts
-Es retira del foc i s'hi aboquen unes 8 cull. soperes d'humus
-Es van farcint els discos i es van tancant mullant les vores amb una mica d'aigua i aixafant-les després amb l'ajuda d'una forquilla per a que quedin ben segellades
-Es pinten per sobre amb l'ou batut amb l'ajuda d'un pinzell (també es pot fer amb una cullereta petita)
-Es posa una mica d'oli d'oliva a la safata del forn i les empanades a sobre, i es forneja a 180º fins que estiguin rossetes.








Amb esbergínia i mozzarella:

Ingredients:
-8 discos per empanades
-1 ceba
-2 tomàquets madurs ratllats
-2 dents d'all
-mozzarella o formatge per gratinar
-10 olives negres o arbequines sense pinyol tallades a trossets
-sal, pebre


Preparació:
-En una paella mitjana s'hi posa a sofregir l'esbergínia tallada a trossets ben petits, la ceba picada, el tomàquet i els allets tallats molt petits, a foc molt lent fins que es faci una salsa espessa
-Apagar el foc i deixar refredar
-Mentrestant es barreja a part el formatge i les olives
-Barrejar-ho tot
-Es van farcint els discos i es van tancant mullant les vores amb una mica d'aigua i aixafant-les després amb l'ajuda d'una forquilla per a que quedin ben segellades
-Es pinten per sobre amb l'ou batut amb l'ajuda d'un pinzell (també es pot fer amb una cullereta petita)
-Es posa una mica d'oli d'oliva a la safata del forn i les empanades a sobre, i es forneja a 180º fins que estiguin rossetes.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada