Empanades de l'hort. N'he fet de dues menes, unes farcides amb espinacs i humus i les altres amb esbergínia i mozzarella.
Amb espinacs i humus:
Ingredients:
-8 discos per fer empanades
-100gr. d'espinacs de l'hort bullits i escorreguts.
-8 cullerades soperes d'humus.
-1 ceba petita
-panses moscatell
-pinyons
-1 ou batut
Per fer l'humus necessitem:
-1 pot de cigrons (o si ho preferiu 200gr de cigrons bullits)
-2 dents d'all
-1 cullerada de tahine (si no en teniu podeu posar-hi una cullerada de mostassa dijon)
-el suc d'una llimona
-1/2 got d'oli d'oliva
-sal, pebre negre i pebre vermell dolç
-1 got d'aigua mineral (al gust segons com us agradi d'espès)
Es posen tots els ingredients en un recipient i ho tritureu fins que quedi una salseta lligada.
Preparació:
-En una paella mitjaneta es sofregeix la ceba tallada ben fineta.
-A continuació s'hi tiren els espinacs ben escorreguts, remoure uns 5 min.
-Per últim s'hi tiren les panses i els pinyons i se salteja tot junt un parell de minuts
-Es retira del foc i s'hi aboquen unes 8 cull. soperes d'humus
-Es van farcint els discos i es van tancant mullant les vores amb una mica d'aigua i aixafant-les després amb l'ajuda d'una forquilla per a que quedin ben segellades
-Es pinten per sobre amb l'ou batut amb l'ajuda d'un pinzell (també es pot fer amb una cullereta petita)
-Es posa una mica d'oli d'oliva a la safata del forn i les empanades a sobre, i es forneja a 180º fins que estiguin rossetes.
Amb esbergínia i mozzarella:
Ingredients:
-8 discos per empanades
-1 ceba
-2 tomàquets madurs ratllats
-2 dents d'all
-mozzarella o formatge per gratinar
-10 olives negres o arbequines sense pinyol tallades a trossets
-sal, pebre
Preparació:
-En una paella mitjana s'hi posa a sofregir l'esbergínia tallada a trossets ben petits, la ceba picada, el tomàquet i els allets tallats molt petits, a foc molt lent fins que es faci una salsa espessa
-Apagar el foc i deixar refredar
-Mentrestant es barreja a part el formatge i les olives
-Barrejar-ho tot
-Es van farcint els discos i es van tancant mullant les vores amb una mica d'aigua i aixafant-les després amb l'ajuda d'una forquilla per a que quedin ben segellades
-Es pinten per sobre amb l'ou batut amb l'ajuda d'un pinzell (també es pot fer amb una cullereta petita)
-Es posa una mica d'oli d'oliva a la safata del forn i les empanades a sobre, i es forneja a 180º fins que estiguin rossetes.
-Es posa una mica d'oli d'oliva a la safata del forn i les empanades a sobre, i es forneja a 180º fins que estiguin rossetes.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada